Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет."
Нелсон Мендела

ПРОСЛАВА СТОТОГ БРОЈА ГИМНАЗИЈАЛЦА

Стоти број Гимназијалца представљен је у петак,24.11.2017.г. у Свечаној сали школе. Свечаност је отворила ученица првог разреда Нина Маровић која је прочитала први текст са прве стране, првог броја Гимназијалца који је објављен 1.јуна давне 1973.год. под називом “Срећан почетак" ауторке Љиљане Милутиновић некада Станковић тада матуранткиње Ваљевске гимназије која је присуствовала свечаности говорећи о почецима рада и идеји да се покрене издаваштво.

Јована Мијаиловић, матуранткиња представила је матурски рад под називом "Између сто гимназијалаца" водећи нас код дух стваралаштва протеклих 45 година. Излагање Кристине Јефтић и Милице Филиповић дoчарало је атмосферу у којој је јубиларни број стваран.

На велико задовљство гостију, чланова секције и уредништва писменим путем нам се обратила Марија Терзић, докторант на катедри за енглески језик и књижевност која је годинама била уредник листа и преданo радила на његовом опстанку. Пошто је била спречена да нам се придружи, писмо је које је послала прочитала је Ксенија Селенић, матуранткиња која је Маријино време проведено у секцији дочарала сећањима на које се поноси „вечни ђак Ваљевске гимназије“.

Поред, нама врло важне, Љиљане Милутиновић са којима су млади новинари могли да поделе своја искуства, током свечаности су говорили и Јасмина Момчиловић бивши ученик, један од уредника листа, а сада педагог наше школе, Наташа Крсмановић, такође бивши ученик и уредник листа, сада новинар као и Милена Милисављевић професор српског језика и књижевности, дугогодишњи уредник.Гошће су нам казивале утиске водећи нас кроз уредништво седамдесетих и осамдесетих година прошлиг века али и кроз период од 2000. па до данас.

Кристина Бирчанин и Нина Маровић, ученице првог разреда, читале су текстове бивших ученика, а садашњих професора школе који су се по избор ученика нашли у јубиларном броју. Важно је напоменути да је јубиларни број настао одабиром најинтересантнијих текстова из претходних деведесет девет бројева.

Свечаност су водили Сања Петровић и Алекса Алексић, ученици првог разреда.

Локација на сајту: Почетна Настава Такмичења Математика ПРОСЛАВА СТОТОГ БРОЈА ГИМНАЗИЈАЛЦА
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs