Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много"
Св. Николај Велимировић

НАГРАДЕ ПРОФЕСОРИМА СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ

Друштво за српски језик и књижевност објавило је списак најуспешнијих секција основних и средњих школа у Србији по броју освојених награда на такмичењу ученика средњих школа из књижевности – писмени задатак, литерарне секције, лингвистичке секције, такмичења основношколских и средњошколских листова и часописа 2012 – 2018. год.

Друштво ће ове године у четири категорије наградити најбоље наставнике који су руководиоци поменутих секција, као и менторе на такмичењу за најбољи писмени задатак.

Ваљевска гимназија је једина школа у Србији која ће бити награђена у све четири категорије. Награђени ће бити следећи професори: Милена Милисављевић (шест награда) за такмичење ученика средњих школа из књижевности – најбољи писмени задатак и литерарну секцију; Милена Петровић (четири награде) за лингвистичку секцију; Данијела Голубовић и Круна Глушац (пет награда) за такмичење основношколских и средњошколских листова и часописа.

Награде ће бити додељене на Зимском семинару за наставнике српског језика и књижевности на Филолошком факултету у Београду 7. фебруара 2020. године.

Локација на сајту: Почетна Културна делатност Изложбе
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs