Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Насмешите се са много доброте и мало, мало горчине. Опростите животу и свету што нису савршени."
Душко Радовић

НАГРАДЕ ПРОФЕСОРИМА СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ

Друштво за српски језик и књижевност објавило је списак најуспешнијих секција основних и средњих школа у Србији по броју освојених награда на такмичењу ученика средњих школа из књижевности – писмени задатак, литерарне секције, лингвистичке секције, такмичења основношколских и средњошколских листова и часописа 2012 – 2018. год.

Друштво ће ове године у четири категорије наградити најбоље наставнике који су руководиоци поменутих секција, као и менторе на такмичењу за најбољи писмени задатак.

Ваљевска гимназија је једина школа у Србији која ће бити награђена у све четири категорије. Награђени ће бити следећи професори: Милена Милисављевић (шест награда) за такмичење ученика средњих школа из књижевности – најбољи писмени задатак и литерарну секцију; Милена Петровић (четири награде) за лингвистичку секцију; Данијела Голубовић и Круна Глушац (пет награда) за такмичење основношколских и средњошколских листова и часописа.

Награде ће бити додељене на Зимском семинару за наставнике српског језика и књижевности на Филолошком факултету у Београду 7. фебруара 2020. године.

Локација на сајту: Почетна Културна делатност Приредбе
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs