Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

“Говори тихо. Птице ноћас близу нас певају и мени је жао да чују како у гласу нечијем има суза.”
Десанка Максимовић

ФЕСТИВАЛ ПАРКОСКОП 2.0 - УЧЕШЋЕ УЧЕНИКА ВАЉЕВСКЕ ГИМНАЗИЈЕ

У оквиру иницијативе да се Ваљеву врати биоскоп, ВАКУМ (ваљевска културна мрежа) је од 4. до 7. септембра 2014. у биоскопу “Централ” представила филмски фестивал „Паркоскоп”, у оквиру кога је у медијатеци Ваљевске гимназије организована филмска радионица за средњошколце.

Учешће у радионици узели су и ученици наше школе: Алекса Симић, I-4, Ирина Станишић, III-2, Емилија Станишић, III-2, Марија Стефановић, III4, Тијана Радовановић, IV-1 и прошлогодишњи матурант Никола Милошевић, а међу координаторима и менторима програма су бивши ваљевски гимназијалци, сада редитељи, драматурзи, камермани, глумци, монтажери... Бојана Андрић, Ђурђа Ђуричић, Влада Петровић, Јелица Јеринић, Маја Лукић, Драгана Јаковљевић, Маријана Пејатовић, Милица Јокић и Ненад Савић.

Резултат четвородневне школе филма је краткометражни неми филм „А где ми је глава“ који је изазвао одушевљење присутних када је представљен публици последње вечери фестивала, у недељу, 7.09. у „Централу“.

Локација на сајту: Почетна Културна делатност ФЕСТИВАЛ ПАРКОСКОП 2.0 - УЧЕШЋЕ УЧЕНИКА ВАЉЕВСКЕ ГИМНАЗИЈЕ
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs