Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Радост је привилегија оних који скромно мисле о себи."
Душко Радовић

ПРЕДСТАВА "ЉУТИТИ ЧОВЕК"

У оквиру рада Подружнице за српски језик и књижевност Колубарског округа у свечаној сали Ваљевске гимназије изведена је представа Љутити човек драмске радионице ОШ „Сава Керковић“ из Љига. Представу су пратили сем ученика седмог и осмог разреда Ваљевске гимназије,  представници  основних  и средњих школа Ваљева.

У име Ваљевске гимназије љубитеље позоришта поздравила је Марија Стевановић, ученица III-4, најавила је представу и честитала глумцима освајање  прве награда за сценски наступ на 26. Међународном  фестивалу хумора за децу у Лазаревцу. По речима професорке Маријане Неговановић Обрадовић, руководиоца драмске радионице, представа „Љутити човек“ рађена је по мотивима истиомене књиге у оквиру пројекта Школе без насиља уз подршку родитеља и професора.

Глумци од  предшколског до средњошколског узраста, уиграни, слободни, уживљени у своје улоге,  покренули су публику да размишља о видовима борбе против насиља. Разговор је усмеравала психолог Гордана Аврамовић. Проверавајући утиске публике и учесника, охрабрила је ученике да изнесу неке од порука које представа крије,  да речима отварају прозоре и позоришном игром поправљају свет. Члан драмске радионице је и Мина Гајић, ученица седмог разреда Ваљевске гимназије, која је до ове школске године похађала ОШ „Сава Керковић“ у Љигу.

Позоришни сусрет основаца и средњошколаца  организовали су  психолог Гордана Аврамовић, професорка Милена Милисављевић и ученици III-7: Неда Ликнић,  Милица Павловић и  Александар Ђуричић.


Локација на сајту: Почетна Културна делатност ПРЕДСТАВА "ЉУТИТИ ЧОВЕК"
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs