Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Животни циљ сваког појединца је увијек исти: напредовање у доброме."
Толстој

РАДИОНИЦА ИСТРАЖИВАЧ – МОТИВАТОР

Поводом Дана школе чланови литерарне секције и професорка Милена Милисављевић организовали су 22. новембра у школској библиотеци радионицу Истраживач – мотиватор, како би подстакли ученике да развијају и негују стваралачки и истраживачки дух. Угостили су пет ученика Карловачке гимнзије: Теодору Бабић, Тијану Бебић, Теодору Милуновић, Иву Максимовић, Петра Курилића и професорку Обренку Давидовић.

Учесници радионице креирали су богат асоцијативни речник на појмове истраживач и истраживање. Чланови литерарне секције Ана Косић IV-4, Динка Радосављевић IV-5, Мирјана Ђукић IV-5, Милица Лукић III-5 и Немања Грујичић IV-1, представили су своје истраживачке радове из књижевности са државне смотре талентованих ученика и радове објављенe у Зборнику Млади и србистика. Кроз групни рад анализирани су радови, указано је на захтеве писања и начин вредновања истраживачких пројеката.

Посета Народном музеју и Модерној галерији требало би да буде извор нових стваралачких активности. Учесници су забележили да је радионица била занимљива, поучна, испиративна за будућа истраживања.

Да гостима из Карловачке гимназије боравак у Ваљеву буде што пријатнији, потрудили су се: Миона Рабасовић I-8, Сара Савић, Мина Севић, Никола Димиtрић I-6, Теодора Митровић II-3 и Милица Лукић III-5.

Локација на сајту: Почетна Завршни рачуни
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs