Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много"
Св. Николај Велимировић

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

Светосавска академија поводом обележавања дана Светог Саве, првог српског архиепископа и учитеља, одржана је у четвртак, 25. јануара 2018. године у Центру за културу у 19.00 часова. Организатори Светосавске академије су Црквена општина Ваљево, Ваљевска гимназија и Центар за културу Ваљево.  

У Светосавско саборовање увели су нас Црквени хор „Хаџи Рувим“ извођењем композиције Стевана Мокрањца „Тропар Светом Сави“ и „Достојно јест“ Корнелија Станковића. Дириговала је госпођа Милица Степановић Бабамилкић.

О Светом Сави беседио је др Војислав Андрић.

Музичко-сценску игру „Свети Сава и Голубица“ приредили су рецитатори и чланови Драмског студија Ваљевске гимназије, у режији професорке српског језика и књижевности Анђелке Јеремић. За музику су били задужени професори музичке културе Владимир Јанковић и Марко Томић и ученик Ваљевске гимназије Марко Глогиња. Шминку је радила ученица Дуња Штулић.

Програм су водили ученици Ваљевске гимназије Динка Радосављевић и Никола Ђорђевић.Светосавску химну извели су чланови Црквеног хора „Хаџи Рувим“ и Хор Ваљевске гимназије.

Локација на сајту: Почетна Алумни Надзорни одбор Удружења
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs