Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много"
Св. Николај Велимировић

ПОСЕТА ГИМНАЗИЈАЛАЦА УСПЕШНИМ ВАЉЕВСКИМ ФИРМАМА

У четвртак 05. априла, неколико ученика математичких одељења трећег и четвртог разреда Ваљевске гимназије имало је прилику да посети две веома успешне ваљевске фирме ENEL и Vallis Technologies. Ове фирме су добро познате и компетитивне у пољу индустријске аутоматике, електронике, и софтверског инжењеринга (http://www.enelva.rs/en/ http://vallis-technologies.com).

Током посете ученици су се упознали са потребама и изазовима локалних компанија ваљевске привреде, а такође и са бившим ђацима Ваљевске гимназије, данас изузетно успешним инжењерима. Ученици су били у прилици да дискутују о условима радног и пословног амбијента у овим фирмама и да се увере у високо рангиран пласман њихових производних сервиса на страна тржишта.

Циљ ове посете је био да се ученицима помогне у одабиру будућих факултета и одговарајућих смерова, и да се један број ученика наше школе боље упозна са локалним индустријским сектором који је спреман да их уведе у практичан рад још и током гимназијског образовања.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs