Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Изгубити стид значи, на крају крајева, признати себе савршеним."
Св. Николај Велимировић

КОНФЕРЕНЦИЈА О ОСТАНКУ МЛАДИХ У СРБИЈИ

Прва Конференција о останку младих у Србији одржана је у четвртак, 12. децембра 2019. године, у Коларчевој задужбини.

Одржана је са циљем актуелизације ове теме, као и промовисања позитивних примера успешних људи који живе и раде у Србији. Конференцију је отворио Арно Гујон, француски и српски хуманитарац и оснивач удружења Иницијатива за останак младих у Србији које је оранизовало овај догађај. У наставку су одржане три панел дискусије: Вратио сам се у Србију и остварио своје снове, Покретачи позитивних промена у нашем друштву и Искуства из региона.

„Желимо да укажемо на хероје који треба да буду узор младима. Ако успемо да утичемо на младе да још једном размисле пре него што спакују кофере и оду из земље, онда смо успели у својој мисији“, рекао је Гујон.

Др Даница Грујичић, неурохирург и оснивач фондације Заједно за младе, Јована Ружичић, оснивач удружења Центар за маме, Ненад Благојевић, новинар и оснивач најпозитивнијег сајта у Србији Приче са душом, Матија Биљешковић, оснивач сајта BalkanViator, само су неки од хероја који су говорили на конференцији и са младима поделили своје животне приче и искуства.

Подсетимо, Арно Гујон био је гост Ваљевске гимназије у октобру ове године и са нашим гимназијалцима разговарао о најважнијој теми савременог српског друштва, останку младих у земљи.

Његово гостовање пробудило је велико интересовање за наведену тему. Тринаест ученика наше школе у пратњи професорке Драгане Грујић присуствовало је конференцији у Београду.

Милица Вишић, IV-2

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs