Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

“Говори тихо. Птице ноћас близу нас певају и мени је жао да чују како у гласу нечијем има суза.”
Десанка Максимовић

ВАЉЕВСКА ПРОМОЦИЈА НАГРАЂЕНОГ РОМАНА ,,АРЗАМАС"

У уторак 21 марта у свечаној сали Ваљевске Гимназије, а у организацији матичне библиотеке ,,Љубомир Ненадовић``одржана је промоција романа  ,,Арзамас``ауторке Иване Димић који је објављен у ,,Лагуни“ 2016 године и за који је добила НИНову награду.

Поред ауторке, у промоцији је узела уцешће и Јасмина Врбавац књижевни критичар, а водитељ програма је био Остоја Продановић.

Ивана Димић писац и драматург  завршила је  постдипломске студије на Европском универзитету у Ненсију у Француској. У статусу слободног уметника била је двадесетак година а у Народном позоришту радила је као драматург и директор драме. Била је помоћник министра културе а од 2005 године је у статусу истакнутог уметника. Аутор је бројних књига,драма и драмских пројеката као и ТВ серија.

Роман Арзамас који је Ивана представила ваљевској публици у препуној сали  гимназије изазвао је посебну пажњу како због угледне награде тако и због саме теме која приказује однос ћерке и оболеле мајке кроз прозну  фугу љубави и смрти.

После одговора на питања публике романописац ивана Димић изашла је у сусрет зељама бројних грађана поклањајући свој аутограм.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Како је лепо бити у Ваљевској гимназији, и још говорити у Десанкино име, и то онима у које је увек веровала - младима.”

21.II 2013. Рада Ђуричин, драмска уметница
опширније...

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs