Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много"
Св. Николај Велимировић

ЗАВРШЕНА НЕДЕЉА ФРАНЦУСКЕ КУЛТУРЕ

Март месец је месец франкофоније и различитим догађајима се обележава у свим земљама где се учи француски језик. И наша школа га је обележила на свој начин. Током прошле седмице од 20.03.- 25.03. 2017. за сваки дан смо припремили по једну активност којом смо дали допринос француском језику,култури, историји.

У понедељак су ученици другог разреда приказали презентације о француским регијама- Нормандија,Шампања,Прованса,Бретања итд.

У уторак је била радионица за ученике основних школа и заинтересоване за упис у двојезично одељење и била је веома посећена.

У среду предвече у препуној сали школе колега Дејан Ђокић је у слици и речи представио Швајцарску и Лозану где је боравио током докторских студија.

У четвртак је био приказан француски филм – „Породица Белије“, док је петак био резервисан за музику и поезију. Ученице двојезичног одељења четвртог разреда су припремиле музички програм а ученици првог и трећег су припремили блок посвећен Жаку Преверу и обележили четрдесетогодишњицу песниковог рођења. Након програма и учесници и гости су дегустирали француске специјалитете.

До следеће године!

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Како је лепо бити у Ваљевској гимназији, и још говорити у Десанкино име, и то онима у које је увек веровала - младима.”

21.II 2013. Рада Ђуричин, драмска уметница
опширније...

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs