Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Насмешите се са много доброте и мало, мало горчине. Опростите животу и свету што нису савршени."
Душко Радовић

ЗАВРШЕНА НЕДЕЉА ФРАНЦУСКЕ КУЛТУРЕ

Март месец је месец франкофоније и различитим догађајима се обележава у свим земљама где се учи француски језик. И наша школа га је обележила на свој начин. Током прошле седмице од 20.03.- 25.03. 2017. за сваки дан смо припремили по једну активност којом смо дали допринос француском језику,култури, историји.

У понедељак су ученици другог разреда приказали презентације о француским регијама- Нормандија,Шампања,Прованса,Бретања итд.

У уторак је била радионица за ученике основних школа и заинтересоване за упис у двојезично одељење и била је веома посећена.

У среду предвече у препуној сали школе колега Дејан Ђокић је у слици и речи представио Швајцарску и Лозану где је боравио током докторских студија.

У четвртак је био приказан француски филм – „Породица Белије“, док је петак био резервисан за музику и поезију. Ученице двојезичног одељења четвртог разреда су припремиле музички програм а ученици првог и трећег су припремили блок посвећен Жаку Преверу и обележили четрдесетогодишњицу песниковог рођења. Након програма и учесници и гости су дегустирали француске специјалитете.

До следеће године!

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs