Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Радост је привилегија оних који скромно мисле о себи."
Душко Радовић

ЈОШ ЈЕДНА АКТИВНОСТ ТЕАТРА НА НЕМАЧКОМ ЈЕЗИКУ

Позоришна секција на немачком језику је ове године извела представу по називом " Зашто не плачеш? " на 14. Позоришним играма које су се одржале у Вараждину од 30.03.-02.04.2017. Представа је доживела велики успех и похвале еминентних позоришних критичара.

Ваљевска гимназија основана је 1870. у Ваљеву и од тада школује младе слободоумне и иновативне Ваљевце, помажући им, кроз бројне видове ваннаставних активности, да остваре своје жеље и амбиције, препознају своје афинитете и развију своје способности у областима науке, језика и уметности. Тако и Theater AG, секција основана 2014. године, окупља гимназијалце који испољавају таленте за немачки језик и глуму.

Ова релативно млада секција остварила је већ запажене резултате, те су њене представе побирале аплаузе са фестивала аматерских позоришта на немачком језику у Хрваткој, Румунији, Србији, али и на просторима СР Немачке. На Фестивалу позоришта на страним језицима у Новом Саду, 2015. године наша секција односи прво место за лектуру и награду за апсолутно најбољу женску главну улогу фестивала. Секцијом од оснивања руководе професори Катарина Мирковић и Ивана Веселиновић, које поред режије преводе текстове представа. Глумце чине заинтересовани ђаци Ваљевске гимназије, а с обзиром на хетерогеност у узрасту, секција поред испраћања "ветерана", сваке године бива освежена новим глумцима и њиховом горућом жељом за напретком на пољима немачког језика и глуме.

специјализовано-математичко одељење

Е-учење

Ко је присутан

Имамо 23 гостију на мрежи
Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs