Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Изгубити стид значи, на крају крајева, признати себе савршеним."
Св. Николај Велимировић

ЈОШ ЈЕДНА АКТИВНОСТ ТЕАТРА НА НЕМАЧКОМ ЈЕЗИКУ

Позоришна секција на немачком језику је ове године извела представу по називом " Зашто не плачеш? " на 14. Позоришним играма које су се одржале у Вараждину од 30.03.-02.04.2017. Представа је доживела велики успех и похвале еминентних позоришних критичара.

Ваљевска гимназија основана је 1870. у Ваљеву и од тада школује младе слободоумне и иновативне Ваљевце, помажући им, кроз бројне видове ваннаставних активности, да остваре своје жеље и амбиције, препознају своје афинитете и развију своје способности у областима науке, језика и уметности. Тако и Theater AG, секција основана 2014. године, окупља гимназијалце који испољавају таленте за немачки језик и глуму.

Ова релативно млада секција остварила је већ запажене резултате, те су њене представе побирале аплаузе са фестивала аматерских позоришта на немачком језику у Хрваткој, Румунији, Србији, али и на просторима СР Немачке. На Фестивалу позоришта на страним језицима у Новом Саду, 2015. године наша секција односи прво место за лектуру и награду за апсолутно најбољу женску главну улогу фестивала. Секцијом од оснивања руководе професори Катарина Мирковић и Ивана Веселиновић, које поред режије преводе текстове представа. Глумце чине заинтересовани ђаци Ваљевске гимназије, а с обзиром на хетерогеност у узрасту, секција поред испраћања "ветерана", сваке године бива освежена новим глумцима и њиховом горућом жељом за напретком на пољима немачког језика и глуме.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs