Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много"
Св. Николај Велимировић

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ АКО ЉУБАВ НИСМО

У уторак, 20. фебруара 2018. године, у свечаниј сали, у сусрет Дану матерњег језика, и као знак подршке акцији Читај гласно Друштва школских библиотекара Србије, литерарна секција и Клуб читалаца Ваљевске гимназије, организовали су представљање песничке збирка Ако љубав нисмо др Душка Бабића, писца, есејисте, приређивача уџбеника, директора Филолошке гимназије у Београду.

О књизи су говорили књижевник Драган Лакићевић, главни уредник Српске књижевне задруге и професорка Милена Милисављевић. Поезију су казивали аутор др Душко Бабић и рецитатори наше школе. Музички облик песми Радуј се душо дали су матуранти Анђела Тешић и Марко Глогиња. У улози водитеља била је Тамара Спасојевић, ученица другог разреда двојезичног одељења.

Добродошлицу гостима пожелео је директор школе др Војислав Андрић. Тајновите меандре љубави, како у рецензији књиге Ако је то љубав поетске просторе Душка Бабића назива Ноел Путник, приближили су рецитатори: Анђела Тешић IV-4, Павле Игњатовић II-7, Динка Радосављевић II-5, Михаило Недељковић II-4, Катарина Младеновић II-4, Јелена Лончар IV-4, Мина Томић II-6, Вукан Арсенијевић IV-1, Вук Огњеновић II-3, Тамара Спасојевић II-6, Марија Огњеновић IV-1 и Доротеја Вуковић II-6.

Ако љубав нисмо je пета песничка збирка Душка Бабића. Изашла је у едицији Атлас коју у Српској књижевној задрузи зову предворјем Кола. Иако је штампана пре неколико месеци, нашла је примену у наставној и ваннаставној пракси Ваљевске гимназије. То је поезија са којом се трага за светлошћу, за стваралачким изворима, развија култура сећања као и демографска култура.

Чланови литерарне секције и Клуба читалаца делили су посетиоцима изабране стихове Душка Бабића.

специјализовано-математичко одељење

Е-учење

Ко је присутан

Имамо 18 гостију на мрежи
Локација на сајту: Почетна Фондација
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs