Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Насмешите се са много доброте и мало, мало горчине. Опростите животу и свету што нису савршени."
Душко Радовић

ФИЛОЛОШКИ СУСРЕТИ У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА

У Сремским Карловцима 17. и 18. априла 2019. г. одржани су трећи Филолошки сусрети. Учествовали су професори и ученици Филолошке, Ваљевске, Крушевачке, Крагујевачке, Суботичке, Бањалучке и Карловачке гимназије.

Првог дана промовисан је зборник Стазе Иве Андрића у издању Филолошке гимназије и Завода за унапређивање образовања и васпитања. Одражан је округли сто Народна књижевност као педагошки садржај и као културна вредност у нашем времену. Приређено је поетско вече посвећено Мики Антићу Кад сам био гарав. Поезију су казивали прваци Српског народног позоришта Југослав Крајнов и Сања Ристић Крајнов. Представљена је Филолошка гимназија „Деже Костолањи“ из Суботице. Други дан је био посвећен књижевном стваралаштву Ђорђа Сладоја.

У размени литерарних секција учествовали су представници литерарне секције наше школе: Дуња Гаврић, Сања Петровић, Андријана Ивановић, Катарина Мирковић, Софија Савић и проф. Милена Милисављевић. Програм другог дана пратили су педагог Јасмина Момчиловић и директор школе Предраг Јевтић.

Садржајни, занимљиви и иновативни, Филолошки сусрети су прави примери добре праксе. Координатор Филолошких сусрета је др Маја Стокин, професор књижевностти у Карловачкој гимназије.

Локација на сајту: Почетна Фото галерија
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs