Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Jeдан који хоће, увек је јачи од двојице који морају."
Војвода Живојин Мишић

"Не мораш бити бољи од других, буди само најбољи што можеш."

Успеси наших ученика на такмичењима

У претходном периоду одржано је неколико такмичења највишег ранга на којима су успешно наступали ученици Ваљевске гимназије. Прилика је да истакнемо најуспешније међу њима:

Крајем марта месеца, Никола Петровић IV-4 освојио је друго место (сребрну медаљу) на Српској олимпијади филозофије 2023, одржаној у Пожаревцу и остварио пласман на Међународну филозофску олимпијаду 2023. (International Philosophy Olympiad 2023). Србију ће на Олимпијади представљати Димитрије Голубовић из Ниша и наш ученик Никола Петровић. Такмичење ће се одржати у Грчкој од 11. до 14. маја. Честитке Николи и ментору Александру Веселиновићу, професору филозофије, као и свим професорима који су учествовали у раду са Николом, јер овај успех представља изузетан тимски рад.

Крајем марта месеца одржано је Државно такмичење из математике за ученике средњих школа, А категорије (ученици са посебним способностима за математику). Ваљевску гимназију представљало је 10 ученика, а најуспешнији су били:

Михаило Лекић III-1, освојио је другу награду (4. место) и изборио пласман на Српску математичку олимпијаду. Ментори су професори Вељко Ћировић и Светлана Дашковић Миловановић;

Матеја Нешић I-1 освојио је трећу награду. Ментори су професори Иванка Томић и Ивана Поповић.

Ваљевску гимназију достојно су представљали и ученици: Јана Јовановић I-1, Павле Станковић II-1, Алекса Марковић II-1, Стефан Славић II-1, Аница Петровић III-1, Лазар Лазаревић III-1, Лазар Крстић III-1 и Стеван Гњато IV-1.

У марту ове године одржано је Међународно такмичење „Кенгур без граница”. Ваљевску гимназију представљао је велики број ученика, а поменућемо најуспешније појединце и њихове професоре, менторе:

прву награду је освојила Софија Мићевић VII разред (Маријана Стефановић, Вељко Ћировић);

другу награду: Матеја Нешић I-1 (Иванка Томић, Ивана Поповић), Павле Станковић II-1 (Владимир Мишић, Ивана Поповић) и Лазар Лазаревић III-1 (Вељко Ћировић, Светлана Дашковић Миловановић); - трећу награду: Михаило Лекић III-1 (Вељко Ћировић, Светлана Дашковић Миловановић) и Ђурђа Симић III-3 (Вељко Ћировић). Њих шесторо су се пласирали и на финално такмичење које ће се одржати у јуну.

У суботу, 22. априла 2023, одржано је Државно такмичење из математике за ученике средњих школа, Б категорије. Најуспешнија је била Ленка Николић IV-4, која је освојила II награду, ментор је професор Горан Митровић. Ваљевску гимназију су достојно представљали и ученици: Душан Јаковљевић I-4, Матија Видић I-3, Ђорђе Јовановић II-2 и Катарина Срећковић II-3.

У суботу, 22. априла 2023. одржано је и Државно такмичење из физике за ученике основних школа. Најуспешнији су били ученици седмог разреда: Огњена Арсић, која је освојила II награду, Софија Мићевић и Лука Олави Тадић освојили су III награду. На такмичењу су учествовали и Ивана Трифуновић VII разред и Никола Тимотић VIII разред. Ментор ученицима је професорка Милка Нинковић.

Посебно истичемо успех Софије Ненадовић III-1, и освојено прво место на Регионалној смотри рецитатора и пласман на Државну смотру.

Честитке свим ученицима и професорима, њиховим менторима, на постигнутим резултатима.

специјализовано-математичко одељење

Е-учење

Ко је присутан

Имамо 45 гостију на мрежи
Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„An honour and a sincere pleasure to visit your school. It is very obvious that you are doing an excellent work! Fantastic students and great teachers! The best combination for a powerful education. Thank you for allowing me to visit you. My warmest regards to all.“

9. III 2020.                  Gregory Dikaios, City College, International Faculty of the University of Sheffield, Thessaloniki

„Огромная благодарность замечательной гимназии в Валево за тёплую встречу и интереснейший рассказ о современной жизни гимназии и её истории от коллектива магистрантов – филологов из Московского городского педагогического университета и проф. Ирины Беляевой.

Надеемся на то, что интерес к русскому языку и культуре возродится, в том числе благодаря нашему возможному сотрудничеству.“

11. февраля 2020 года           Беляева Ирина Анатольевна, профессор Московского городского педагогического университета

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs