Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Чудно је како је мало потребно да будемо сретни, и још чудније: како нам често баш то мало недостаје!"
Иво Андрић

"Не мораш бити бољи од других, буди само најбољи што можеш."

ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА СЕДМОГ И ОСМОГ РАЗРЕДА

Одељења ученика седмог и осмог разреда Ваљевске гимназије извела су у понедељак 01. и уторак 02. јуна 2015. године планирану дводневну екскурзију на релацији: Ваљево - Фрушка гора - Сремски Карловци - Нови Сад - Суботица - Зрењанин - Ваљево. На екскурзију је ишло 13 ученика седмог и 15 ученика осмог разреда, као и одељенске старешине Вељко Ћировић (VII) и Круна Глушац (VIII).

Циљ екскурзије био је обилазак значајнијих војвођанских градова, културних споменика у њима као и неких значајних природних еколошких ресурса. Екскурзија је имала едукативни и туристички карактер.

Након провере техничке исправности возила, полазак из Ваљева према Шапцу и Фрушкој гори био је у 8 часова, како је и планирано. Та деоница пута је пређена без проблема и задржавања, а након пристизања на Фрушку гору око 10 часова посећен је манастир Хопово, задужбина Ђурађа Бранковића из 15-16. века. Након тога пут је настављен према Сремским Карловцима, где је у панорамском разгледању места ученицима представљена архитектира Карловаца и најзначајније установе, попут Патријаршије и Карловачке гимназије. Слободно време за предах у Карловцима било је до 13 часова.

Пут је настављен ка Новом Саду, где је била планирана пауза за ручак и слободно време за разгледања централних градских тргова. Након паузе у 15 сати је настављен пут према Бачкој Тополи и Зобнатици.

У Зобнатици је реализована посета чувеној ерегели расних коња, где су ученици могли да чују занимљиве приче о пореклу и расама коња, као и да разгледају ергелу.

Пут према Суботици је настављен око 17 часова.

Ученици су након стизања у Суботицу, око 18 часова  како је и планирано, смештени у хотел ,,Патриа”, који је испунио сва очекивања по питању смештаја, исхране и квалитета услуге.

Након обављене вечере, од 19,30 сати до 22,30 сати организована је шетња и обилазак центра Суботице. Све планиране активности за први дан екскурзије су успешно реализоване.

Другог дана екскурзије, у уторак 2. јуна, након обављеног доручка у 8,45 сати је напуштен хотел и кренуло се ка Палићком језеру. После петнаестоминутог путовања стручни водич екскурзије ученицима је испричала најзначајније податке о Палићи и његовој историји, након чега је уследило разгледање туристичког комплекса.

Са Палића се кренуло у 11 сати према дворцу Дунђерски, где се пристигло око подне. У дворцу су ученици послушали интересантно предавање о Богдану Дунђерском и Ленки Дунђерски, као и о историји Срба у том подручију из времена изградње дворца. Након предавања организован је обилазак комплекса око дворца.

У 13,15 сати је настављен пут према Зрењанину, где је од 14,15 до 15,00 сати била пауза за ручак уз шетњу централном градском зоном. Након тога кренуло се ка резервату природе Царска бара. У овом јединственом екосистему у Европи организована је једносатна вожња бродом уз стручну причу о биљним и животињским врстама које насељавају ово станиште.

Пут према Ваљеву је настављен у 17 сати, а долазак је био у 20 сати, на полазну станицу код паркинга „Југопетрол“. Све планиране активности за други дан су успешно реализоване, као и целокупни програм путовања.

Туристичко путовање и аранжман је реализовано у организацији агенције „Балканик“ из Ваљева.  У пратњи учесника екскурзије били су стручни туристички водич и лекар.

специјализовано-математичко одељење

Е-учење

Ко је присутан

Имамо 20 гостију на мрежи
Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„An honour and a sincere pleasure to visit your school. It is very obvious that you are doing an excellent work! Fantastic students and great teachers! The best combination for a powerful education. Thank you for allowing me to visit you. My warmest regards to all.“

9. III 2020.                  Gregory Dikaios, City College, International Faculty of the University of Sheffield, Thessaloniki

„Огромная благодарность замечательной гимназии в Валево за тёплую встречу и интереснейший рассказ о современной жизни гимназии и её истории от коллектива магистрантов – филологов из Московского городского педагогического университета и проф. Ирины Беляевой.

Надеемся на то, что интерес к русскому языку и культуре возродится, в том числе благодаря нашему возможному сотрудничеству.“

11. февраля 2020 года           Беляева Ирина Анатольевна, профессор Московского городского педагогического университета

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs