Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

“Говори тихо. Птице ноћас близу нас певају и мени је жао да чују како у гласу нечијем има суза.”
Десанка Максимовић

Социологија

 

Републичко такмичење из социологије


Друга награда Ивани Јаковљевић

У оквиру прославе јубилеја „Сто година социологије у Србији“, Српско социолошко друштво организовало је тематско такмичење средњошколаца „Омладина и запошљавање“, са теоријским и истраживачким радовима. За учешће на највишем, републичком нивоу, жири професора социологије на катедри за социологију Филозофског факултета у Београду (проф. др Слободан Антонић, доц. др Душан Мојић и мр Исидора Јарић) одабрао је радове 12 финалиста. Међу финалистима за награду се такмичила и Ивана Јаковљевић, матуранткиња Ваљевске гимназије, са својим истраживачким радом „Омладина и незапослност у Ваљеву“. На Филозофском факултету у Београду, 17.3.2012. организована је јавна презентација и одбрана радова, свих финалиста, а жири је оцењивао и квалитет рада и квалитет презентације. За израду и одбрану рада Ивана Јаковљевић је добила другу награду, а књигама је награђена и ментор овог рада мр Јованка Божић, професорка социологије у Ваљевској гимназији.

Ивана је, изузетним познавањем проблема истраживачког рада и елоквентним излагањем, оставила снажан утисак, како на жири, тако и на све присутне, па је дала изјаву за Први програм РТС, која је емитована 18.3.2012. у прилогу посвећеном овом значајном јубилеју, у току Јутарњег програма.

Локација на сајту: Почетна Настава Такмичења Социологија
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Како је лепо бити у Ваљевској гимназији, и још говорити у Десанкино име, и то онима у које је увек веровала - младима.”

21.II 2013. Рада Ђуричин, драмска уметница
опширније...

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs