Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Чудно је како је мало потребно да будемо сретни, и још чудније: како нам често баш то мало недостаје!"
Иво Андрић

НАЈУСПЕШНИЈИ ПОЈЕДИНЦИ ГЕНЕРАЦИЈА ВАЉЕВСКЕ ГИМНАЗИЈЕ


ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2010 – 2014.

ДАВИД КОПРИВИЦА

Син Владимира и Жељке, рођен 03. X 1995. године у Ваљеву. Ученик је IV-1, специјализованог математичког одељења. Током четири године школовања, такмичио се из математике, физике и хемије. Значајније успехе је оствaрио из физике (државна такмичења: први разред - трећа награда, други разред друга награда, трећи разред - трећа награда и четврти разред - прва награда), учешће на Државном такмичењу из математике у првом и другом разреду, похвала на такичењу „Кенгур без граница“ у четвром разреду. Из хемије се такмичио све четири године (државна такмичења: у првом разреду је освојио друго место, у другом разреду је освојио прво место, у трећем разреду друго место).

У трећем разреду се пласирао на Међународну хемијску олимпијаду, одржану у Москви, где је освојио бронзану медаљу. Ове године из хемије је освојио сребрну медаљу на првој Српској хемијској олимпијади, чиме је и стекао право за учешће на Међународној олимпијади, у Ханоју у Вијетнаму, где је освојио још једну бронзану медаљу.

У четвртом разреду је проглашен за најбољег ученика одељења, разреда, смера, школе и генерације. Носилац је дипломе „Вук Караџић” и Специјалних диплома за хемију и физику. Жели да студира физичку хемију. Добитник је награде „ВАЛЕНТИНА ПОПОВИЋ“, која се додељује ученику који је постигао најбоље резултате на такмичењима у текућој школској години.


ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2009 – 2013.

ЂОРЂЕ ЖИВАНОВИЋ

Син Славка и Милене, рођен 8. I 1994. године у Ваљеву. Ученик је IV-1 cпецијализованог математичког одељења. У првом разреду је учествовао на државном такмичењу из математике и био је члан екипе Ваљевске гимназије на математичком такмичењу „Архимедес“.

У другом разреду на државном такмичењу из математике освојио је трећу награду. На математичком такмичењу „Архимедес“ освојио је трећу награду, а екипно другу. На окружним такмичењима из физике и информатике је освојио треће и друго место.

У трећем разреду је на окружном такмичењу из математике освојио прво место и учествовао на државном такмичењу. На такмичењу „Архимедес“ је појединачно освојио друго место и трећу награду, а као члан екипе прво место и прву награду. На математичком такмичењу „Кенгур без граница“ освојио је трећу награду. На окружном такмичењу из информатике освојио је треће место. Био је један од организатора и предавача на манифестацији „Мај месец математике“ у Ваљеву.

У четвртом разреду је освојио прво место на окружном такмичењу из математике. Учествовао је на државном такмичењу из математике где је освојио трећу награду и учешће на Српској математичкој олимпијади. На окружном такмичењу из програмирања је освојио треће место. У четвртом разреду је проглашен за најбољег ученика одељења, разреда и генерације.

Носилац је дипломе „Вук Караџић“ и Специјалне дипломе за математику. Жели да упише Електротехнички факултет, софтверски инжењеринг.


ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2008 – 2012.

САЊА МАЛЕШЕВИЋ

Кћи Бранка и Славице, рођена 18. I 1993. године у Ваљеву. Ученица је IV-1 специјализованог математичког одељења. У првом разреду учествовала је на државном такмичењу из математике. На екипном такмичењу „Архимедес“ освојила је похвалу, а на такмичењу „Наука младима“ освојила је прву награду са максималним бројем поена са радом из математике. Била је најбољи ученик одељења и разреда.

У другом разреду је учествовала на државном такмичењу из математике где је освојила похвалу, на екипном такмичењу „Архимедес“ освојила је I награду и прво место. На такмичењу „Наука младима“ освојила је I награду са максималним бројем поена са радом из математике. Рад је проглашен за најбољи из те области. Учествовала је и на државном такмичењу из физике где је освојила II награду. На окружном такмичењу из програмирања освојила је прво место и пласирала се на државно такмичење. Била је најбољи ученик школе.

У трећем разреду учествовала је на државном такмичењу из математике, на екипном такмичењу „Архимедес“ освојила је I награду. Учествовала је и на државном такмичењу из физике. Била је најбољи ученик одељења и разреда.

У четвртом разреду учествовала је на државном такмичењу из математике, као и на државном такмичењу из физике где је освојила похвалу. На екипном такмичењу „Архимедес“ освојила је појединачно прво место и II награду, а екипно прво место и I награду. Носилац је дипломе „Вук Караџић“ и Специјалних диплома за физику и математику. Најбољи је ученик одељења, разреда и генерације. Жели да студира Електротехнички факултет у Београду.

 


Локација на сајту: Почетна Ученици Ђаци генерација
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Како је лепо бити у Ваљевској гимназији, и још говорити у Десанкино име, и то онима у које је увек веровала - младима.”

21.II 2013. Рада Ђуричин, драмска уметница
опширније...

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs