Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Животни циљ сваког појединца је увијек исти: напредовање у доброме."
Толстој

ДАНИ НЕМАЧКЕ КУЛТУРЕ У ВАЉЕВСКОЈ ГИМНАЗИЈИ

Манифестацију ,,Дани немачке културе у Ваљевској гимназији’’ отворио  је немачки амбасадор господин Аксел Дитман, који је посетио нашу школу 23.11.2015 поводом обележавања 145 година Ваљевске гимназије. Међу гостима налазио се  и господин Јакоб Конрат као представник Гете института који је у блиској сарадњи са нашом школом.

У склопу манифестације одржана је и изложба слика под називом ,,Сва наша путовања’’.Изложбу су направили наши ученици,добитници стипендија, који су обишли различите градове у Немачкој.
Ученици и професори ,кроз културно-уметнички програм,гостима су приказали шта све Ваљевска гимназија ради на плану бољег учења немачког језика.У оквиру овог програма биће организовано и вече немачког филма,предавање које ће одржати др Миодраг Лома под називом ,,Гетеов пријем српских народних јуначких песама’’. У петак ће се одржати концерт квартета МИСС ,,Плес по жици у класичном стилу немачких аутора’’.
Недеља немачке културе траје до 28. новембра.

Локација на сајту: Почетна Културна делатност ДАНИ НЕМАЧКЕ КУЛТУРЕ У ВАЉЕВСКОЈ ГИМНАЗИЈИ
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs