Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

“Говори тихо. Птице ноћас близу нас певају и мени је жао да чују како у гласу нечијем има суза.”
Десанка Максимовић

ФИНАЛЕ XXIV ПОЕТСКОГ КОНКУРСА ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ

Од четрдесет и једне приспеле збирке младих песника из Србије, Црне Горе и Републике Српске колико их је ове године учествовало на XXIV Поетском конкурсу Десанка Максимовић, тринаесет је изабрано у финалe које је одржано 15.маја 2017.г. у свечаној сали Ваљевске гимназије са почетком у 20. часова.

Стручни жири у саставу Драган Лакићевић, књижевник, главни уредник Српске књижевне задруге,председник жирија, Петар Пајић, песник, члан жирија и Вера Ваш, професор српског језика и књижевности Ваљевске гимназије, члан жирија донели су одлуку да Амини Куч из ЈУ Гимназије „30. септембар“ из Рожаје (РЦГ) доделе прву награду.

Један од финалиста била је и матурант наше школе Анђела Ножица чија је поезија добила позитивне критике.

Истога дана у подне, такође у свечаној сали наше школе, представљен је Зборник научних радова о поезији Петра Пајића и Зборник ђачких радова о Петру Пајићу, а потом и Ученички округли сто о поезији Тање Крагујевић и Моша Одаловића, добитника Неграде Десанка Максимовић, Хелене Петровић и Радмиле Петровић победница XXI и XXII Поетског конкурса Десанка Максиновић. Том приликом увек драги гости били су нам ученици и професори Филолошке гимназије из Београда и Карловачке гимназије из Сремских Карловаца који су узели учешће у програму.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs