Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет."
Нелсон Мендела

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ЗБОРНИКА ЂАЧКИХ РАДОВА О ПЕТРУ ПАЈИЋУ

О Зборнику ђачких радова о Петру Пајићу, у издању Српске књижевне задруге и Ваљевске гимназије, говорила је проф. Вера Ваш, која је, заједно са проф. Миленом Милисављевић, уредник Зборника. Песник Петар Пајић је говорио о важности поезије у човековом животу. Одломке из својих објављених радова читали су бивши гимназијалци: Јелисавета Новаковић, Јелисавета Аџић и Марко Тодоровић.

У Зборнику је штампано тринаест ђачких радова чији су аутори, осим већ поменутих, и Ирина Марјановић, Наташа Бранковић, Хана Ристић, Кристина Мирковић, Јелена Богдановић, Андријана Чарапић, Бојана Прерадовић и Александар Степановић, као и гошће из Карловачке и Филолошке гимназије, Исидора Павловић и Јана Петровић.

Ментори ученицима, ауторима објављених радова су: проф. Лела Росић, др Маја Стокин, мср Вера Ваш и мр Милена Милисављевић.

Стихове песме Србија Петра Пајића, говорио је Вук Ђедовић, ученик IV-3.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Како је лепо бити у Ваљевској гимназији, и још говорити у Десанкино име, и то онима у које је увек веровала - младима.”

21.II 2013. Рада Ђуричин, драмска уметница
опширније...

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs