Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Насмешите се са много доброте и мало, мало горчине. Опростите животу и свету што нису савршени."
Душко Радовић

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ЗБОРНИКА ЂАЧКИХ РАДОВА О ПЕТРУ ПАЈИЋУ

О Зборнику ђачких радова о Петру Пајићу, у издању Српске књижевне задруге и Ваљевске гимназије, говорила је проф. Вера Ваш, која је, заједно са проф. Миленом Милисављевић, уредник Зборника. Песник Петар Пајић је говорио о важности поезије у човековом животу. Одломке из својих објављених радова читали су бивши гимназијалци: Јелисавета Новаковић, Јелисавета Аџић и Марко Тодоровић.

У Зборнику је штампано тринаест ђачких радова чији су аутори, осим већ поменутих, и Ирина Марјановић, Наташа Бранковић, Хана Ристић, Кристина Мирковић, Јелена Богдановић, Андријана Чарапић, Бојана Прерадовић и Александар Степановић, као и гошће из Карловачке и Филолошке гимназије, Исидора Павловић и Јана Петровић.

Ментори ученицима, ауторима објављених радова су: проф. Лела Росић, др Маја Стокин, мср Вера Ваш и мр Милена Милисављевић.

Стихове песме Србија Петра Пајића, говорио је Вук Ђедовић, ученик IV-3.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs