Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много"
Св. Николај Велимировић

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ЗБОРНИКА ЂАЧКИХ РАДОВА О ПЕТРУ ПАЈИЋУ

О Зборнику ђачких радова о Петру Пајићу, у издању Српске књижевне задруге и Ваљевске гимназије, говорила је проф. Вера Ваш, која је, заједно са проф. Миленом Милисављевић, уредник Зборника. Песник Петар Пајић је говорио о важности поезије у човековом животу. Одломке из својих објављених радова читали су бивши гимназијалци: Јелисавета Новаковић, Јелисавета Аџић и Марко Тодоровић.

У Зборнику је штампано тринаест ђачких радова чији су аутори, осим већ поменутих, и Ирина Марјановић, Наташа Бранковић, Хана Ристић, Кристина Мирковић, Јелена Богдановић, Андријана Чарапић, Бојана Прерадовић и Александар Степановић, као и гошће из Карловачке и Филолошке гимназије, Исидора Павловић и Јана Петровић.

Ментори ученицима, ауторима објављених радова су: проф. Лела Росић, др Маја Стокин, мср Вера Ваш и мр Милена Милисављевић.

Стихове песме Србија Петра Пајића, говорио је Вук Ђедовић, ученик IV-3.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Како је лепо бити у Ваљевској гимназији, и још говорити у Десанкино име, и то онима у које је увек веровала - младима.”

21.II 2013. Рада Ђуричин, драмска уметница
опширније...

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs